24 Şubat 2010 Çarşamba

Le Queues de Sardines

ilk naylon çorap.. du pont firması tarafından bildiğimiz naylon iple 1939 yılında üretildi.. 1940 yılının mayıs ayında satışa sunuldu.. 4 günde 4 milyon adet sattı.. ne büyük rakam değil mi? tabakalar halindeki naylonların birleştirilmesiyle üretilen arkası dikişli naylon çoraplar, son derece seksi bulundu.. dikişli naylon çorap bulamayan kadınlar ise bacaklarının arkasına kömür ve göz kalemi ile yukarıdan aşağıya doğru dikiş çizgisi çizmeye başladılar.. 2. dünya savaşı sırasında çorap karaborsaya bile düştü.. il çıktığı andan itibaren, bu güne değin kadınlar için vazgeçilmezler arasında yerini aldı..

bu koyduğum çoraplar fransız bir marka olan ''Le Queues de Sardines'' e ait.. yaptıkları çoraplar hepsinden isteyecek kadar eğlenceli...

bütün çoraplar canlı renklerde, eğlenceli grafiklerle süslü.. herkesin damak zevkine uygun bir şeyler bulunabilir.. ve limitli üretim..

2 yorum:

  1. Naylon çoraplardan önce ipek çoraplar varmış, ama hem çok pahalılarmış hem de naylon çorap gibi bacağı sarmıyorlarmış, bu yüzden "garter" ile yukarıya doğru gerdirilmeleri gerekiyormuş, bunlar da naylon çorapların tutulmasında etkili diğer unsurlar. Daha 1970lere kadar yurtdışına çıkanlardan istenenler arasında naylon çoraplar yer alıyormuş bu arada... Blogumda Vog çorapları üstüne bir yazı yayınlayacağım da bir iki gün içinde, o yüzden tam istim üstündeyim...

    YanıtlaSil
  2. senin yazılarını seviyorum coşkun.. mutlaka okuyacağım.. merakla bekliyorum.. benimkisi biraz acele bir yazı oldu ne yazık ki..

    YanıtlaSil