8 Mart 2010 Pazartesi

kuş kadın







anne sofie madsen, danimarka'lı bir tasarımcı.. ben ilk defa sketch'lerini gördüm.. ve çizimlerini çok sevdim.. üniversite yıllarım geldi aklıma.. yaptığımız projeler.. benimde çizimlerim anne'ninkilere benzerdi.. uzun boyunlu kadınlar..

yaptıklarını sevdim.. geleneksel maori* sanatının en baskın motifi olan ''kuş kadın'' çıkış noktası olmuş.. en önemli görsel sanat formları, kabartma, oyma, dövme ve örmedir.. anne'de bunları kolleksiyonuna gerçekten güzel adapte etmiş bence..

maori:Maoriler yeni zellanda yerlileridir... fiji ve polinezya kökenlilerdir... özgürlük düşkünlükleri ve savaşçılıkları ile ünlülerdir... savaşa giderken tenlerini beyaza boyamaları ve de çok aç kaldıklarında insan eti yemeleri onları barbar bir kavim olarak gösterse de şartlar zorlamadıkça vahşi değildirler... yarı çıplak yaşarlar... soyu tükenmekte olan kavimlerdendir... ayrıca eskiden iki çeşit Maori olduğu bilinmektedir... birincisi savaşçı kabile olan Maoriler, ikincisi ise uygar olan Maoriler... şu an yaşayan Maoriler savaşçı Maorilerdir...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder