15 Nisan 2010 Perşembe

M A L E E N D A L A N



maleen dalan, yeni dönem erkek ürün tasarımcısı.. norveç'ten geliyor maleen.. oldukça avant garde, kışkırtıcı ve şaşırtıcı kolleksiyonlar hazırlıyor.. hepsi el yapımı ve limited edition..



kolleksiyonun ismi ''Hermaphroditus''*..
erkek veya kadın?.. siz kendinizi nerede hissediyorsunuz? diye soruyor maleen dalan.. o, kendinizi nerede hissetmek isterseniz oradasınız diye cevap veriyor kolleksiyonunu hazırlarken.. yaptıklar bir erkek üzerinde oldukça feminen durabilir ama; ayrıntıları, kumaşların antik yunan tanrılarının üzerinden fırlamış gibi duygusu yaratması, drapeler, uçuş uçuş kostümler bana gerçekten bir tiyatro oyunundan fırlamış hissi uyandırdı.. fotoğraf çekimleri zaten ayrı güzel..
genel olarak maleen dalan modayı bir trend etrafında dönen bir olgu olarak görmüyor.. onun çalışmalarının her biri bir proje.. belki de bu yüzden farklı.. onun ilham kaynağının temeli insani duygular, din, kültür ve moda tarihi.. bu resimlerini koyduğum kolleksiyonu bir çok ödül almış.. ben farklı bakışını çok sevdim..




Hermaphroditus: Hermes ile Aphroditus'un oğludur... birgün Karia'da bir gölde yıkanırken güzelliğine tutulan göl perisi, Hermaphroditus'a sarıldı ve tanrılardan kendi vücuduyla onunkini birleştirmesini istedi... istek gerçekleşince ortaya çift cinsiyetli bir yaratık ortaya çıktı... o yüzden Hermaphroditus'un çift cinsiyeti vardır...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder