21 Temmuz 2009 Salı

lomo..

sonunda lomom oldu.. kardeşim geçen hafta viyanaya gitti.. istiyorum diye başının etini yedim.. sonunda oradan telefon etti.. abla ne renk istiyorsun diye... tabi ki peeeeeembeeee .. diana f+ mr. pink

mr. pink'in özelliği;1992 yapımı Reservoir Dogs filmindeki Mr. Pink karakterinden esinlenerek yaratılmış.













çooooooook teşekkürler özlemcim.. canımsın..




bu arada lomonun 10 altın kuralı..


1. Nereye gidersen git, Lomo'n yanında olsun.Yatağında, otobüste, parkta, barda; çevrendeki tüm detaylar hayatının bir parçası, kameranı yanından ayırma ve her zaman tetikte ol!


2. Her zaman kullan; gece, gündüz fark etmez!Her saniyenin kendine has bir ışığı, rengi, ambiyansı varken, zaman kameranı ve onun kurallarını bekleyemez! Ya Lomo’nun deklanşörüne bas ve anı yakala; ya da anın elinden kaçmasına izin ver!


3. Lomografi hayatınıza bir müdahale değil onun bir parçası olsun.Lomografi her ne kadar sahip olduğun anda hayatının önemli ve ayrılmaz bir parçası haline gelecekse de hayatının yönüne asla müdahale etmiyor! Yürümek, yemek yemek, uyumak, gülmek gibi, hayatta olduğunun eğlenceli bir işareti!


4. Belden çekim yapmayı dene!Basit olduğu kadar olağandışı da; iyi bir fotoğraf için vizörden bakmaya ihtiyacın yok, kameranı gökyüzüne, önüne, arkana nereye istersen oraya çevir! Sınırları unut; işini şansa bırak!


5. Lomografik objelere mümkün olduğunca yaklaş!İlgini çeken her neyse ona mümkün olduğunca yaklaş ve çek!


6. Düşünme!Düşünmeden çekmek şüphesiz Lomografi’nin en temel prensiplerinden. Başını biraz yukarı kaldır, kameranı kaptığın gibi dışarı çık ve sokakları fethet!


7. Hızlı ol!Sadece 10 saniye Lomografik olanla olmayan arasında önemli bir fark yaratıyor. Zamanını kurallarla, çerçeveyle, netlik ayarlarıyla harcama; her anın kendince bir farkının olduğunu bil, kendine güven!


8. Kadrajının neleri yakaladığını önceden bilmen gerekmiyor.Lomografinin tesadüfiliğine şans tanı; unutma ki sen Lomografi için burada değilsin, O senin için burada! Lomografi sadece yaşamın keyfini sürmeye konsantre olduğunda işe yarar, bunu aklından çıkarma!


9. Aslında çektikten sonra da...Hey bu da nesi, harika görünüyor! Beynin son hızla dönüyor, hafızan geri sarıyor. Filmin içinde neler olduğunu bilmen gerekmiyor sadece lomografların arasını oku!


10. Kuralları boşver. Altın Oran’ı kafana takma, canın ne istiyorsa onu yap ama şimdi yap!

5 yorum:

  1. Ablişkocum güzel fotoğraflarını sabırsızlıkla bekliyorum=))

    YanıtlaSil
  2. yaaa :( inanmıyorum nasıl güzel birşey bu böyle, fotoğrafları çekerken ya makineyi yiyesim gelirse :))
    güle güle kullan diyebilsem keşke ama kıskançlıktan diyesim gelmiyor :D
    tamaaam kıskanmıyorum güle güle kullan
    bir de; ışığın bol olsun geyikler filan :D

    YanıtlaSil
  3. teşekkür ederim.. hele o ışığın bol olsun kısmına bayıldım doğrusu..

    YanıtlaSil
  4. gidip gelip bakıyorum şu lomo'na
    :/
    :)
    is-ti-yo-ruuuummm!!!
    alıcam işte
    görürsün :P

    YanıtlaSil
  5. internet sitesinden sipariş edebilirsin :) burada satışından fiatı orada çok daha uygun..

    YanıtlaSil